Ortodontik Tedaviler

Ortodontik Tedaviler; kişilerin ağız yapılarında meydana gelen arızalı durumların, ilaçlı veya kozmetik çalışmalarla tedavi edilemediği vakalarda devreye giren, çene ve kemik yapısına müdahale imkânı sunan tedavi yöntemlerinin bütününü kapsamaktadır.

Ortodontik Tedaviler için talepte bulunan hastalarda genel olarak; kemik yapısında anormal durum, diş yapısında çapraşık duruş ve çene bölgesinde işlev kayıpları gibi durumlar tespit edilmektedir. Ortodontik tedaviler ise cerrahi müdahaleye yakın derecede uzmanlık gerektiren tıbbi alanlar olduğu için sadece alanında uzmanlaşmış olan ortodontistler tarafından uygulanabilmektedir.

Ortodontik Tedaviler Nedir?

Diş bölgesinde ve ağız yapısında var olan birçok vaka için diş hekimleri tarafından çözüm üretilmektedir. Özellikle muayenehane içerisinde diş çekimi, dolgu ve kanal tedavisi gibi çözümler üreten diş hekimlerinin müdahale edemediği daha komplex vakalarda, ortodontik işlemler yapılması gerekmektedir.

Hekimliğin ortodonti alanında odaklanılan rahatsızlıklar ve semptomlar ise yoğun şekilde çene ve kemik yapısında bulunmaktadır. Maloklüzyon adı verilen durum için çözümler üreten ortodontistler, kişiye özel tedavi çözümleri üzerinde uzmanlaşan hekimlerdir.

Maloklüzyon; diş ve ağız bölgesinde var olan kapanma problemlerini ifade eder. Kötü kapanış olarak da bilinen bu durum genel olarak çocuk yaşlarda yaşanan ağız travmalarından veya genetik diş yapılarından meydana gelir.

Estetik gülüş için de önem arz eden bu sorunun çözümü için çeşitli müdahaleler yapılması gerekmektedir. Çene bölgesi, kemik ve kıkırdak yapısı ile bağlantılı şekilde yapılan bu çalışmalar ile olumlu sonuçlar alınabilmektedir.

Hangi Hastalarda Ortodontik Tedaviler Uygulanır?

Genel olarak estetik bir talep için değil; daha ciddi ve yaşam konforunu da etkileyen ağız problemleri için ortodonti tedavileri talep edilmektedir. Fakat uygulanan işlemlerin sonucunda hasta için hem konforlu bir ağız yapısı sağlanırken aynı zamanda estetik gülüş ihtiyaçları da önemli derecede karşılanmış olur. Bu tedavi genel olarak;

  • Üst veya alt çenede gelişim fazlalığı
  • Üst veya alt çenede gelişim geriliği
  • Çene pozisyonunda var olan anomoli
  • Dişlerin hizalanmasında çapraşık durum
  • Çene ve ağız bölgesinde derin kapanış
  • Üst diş bölgesinin normalden fazla oranda ön bölgeye konumlanması
  • Alt çene bölgesinin üst diş bölgesine eşit veya bu bölgeden ileride konumlanması

gibi hasarlı durumlara sahip olan hastalarda uygulanmaktadır.

Sorunlarınız hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.