Invisalign First

Invisalign first, ileri yaşlarda diş problemi yaşama potansiyeli olan çocuklar özelinde alınan tedbir tedavilerinden bir tanesidir.

Invisalign first tedavisi genel anlamında; “erken ve önleyici tedaviler” olarak bilinmektedir. Erken yaşta var olan çapraşık diş problemi veya alt ile üst diş bölgesinde pozisyon bozuklarının önüne geçilmesi amacıyla da ilgili tedavinin kullanıldığı vakalar bulunmaktadır.

Invisalign First Nedir?

Ortodontik tedaviler alanında sıklıkla başvuru yapılan yöntemlerden bir tanesi bilindiği üzere diş teli tedavileridir. Diş teli tedavisi özellikle küçük yaş grubundaki hastalar için daha az konforlu bir yöntem olduğu için bu alanda alternatif aparey üretimleri gerçekleştirilmektedir.

Çocuklar için ortodonti hizmetlerinde kullanılan ve damaklık adı verilen apareylerin de zaman içerisinde çocukların ağız ve diş yapısına optimum şekilde uyum sağlamadığı tespit edilmiş olup; uygulamanın ilk döneminde hacminden dolayı konuşma zorluğu yaşanması ve zamanla gevşeyerek deforme olması sebebiyle kullanım alanında azalma tespit edilmiştir.

Invisalign first

Hastaların daha konforlu ve daha estetik bir tedavi geçirebilmesi amacıyla hem alanında uzman hekimlerin hem de tıbbi araç ve aparat üreticilerinin katkılarıyla, şeffaf bir yapıya sahip olan, portatif plaklar üretildi. Patent sahibi üretici firmanın adıyla bilinen bu apareylerin genel adı ve tedavi yöntemi de invisalign olarak bilinmektedir.

Invisalign first nedir sorusunun cevabı bu bilgiler doğrultusunda anlaşılmaktadır. Tedavi yaptırması mümkün olan ilk ve erken yaş grubu için temin edilen şeffaf plak tedavileri; invisalign first olarak literatürde yer almaktadır.

Invisalign first

Çocuklar İçin Telsiz Ortodonti

Invisalign tedavisinin şeffaf plakların dışında bilindiği bir diğer ismi de telsiz ortodontidir. Konvansiyonel yöntemlerle üretilen diş tellerinin haricinde üretilen bu plaklar ile “çocuklara özel telsiz ortodonti tedavisi” uygulamak da mümkün olmaktadır. “Çocuklarda şeffaf plak” uygulamasının yapılması ise çocukların isteği ya da ebeveynlerinin talepleri doğrultusunda değil; ortodontist tarafından yapılan muayene ve alınan karar sonucunda mümkün olmaktadır.

Gençler İçin Invisalign

“Çocuklar için invisalign” uygulamaları olan invisalign first çalışmaları sonrasında, hastanın ağız ve diş yapısının uygun olması ve tedavinin zorunlu şekilde gerekmesi halinde, ilgili çalışmalar devam ettirilebilmektedir. Bu aşamada ise yine portatif, gün içerisinde opsiyonel olarak kullanıp çıkartmaya uygun olan şeffaf plakların kullanımı mümkün olmaktadır.

Gençlerin de kullanımına uygun olan bu apareyler ile ilerleyen yaşlarda yaşanabilecek çeşitli ortodontik tedavi gerektiren rahatsızlığın önüne geçmek mümkün olmaktadır. Mevcut anomalilerin de kalıcı şekilde tedavi edilmesi sağlanmaktadır.

Siz de ortodontik tedavi sürecine ihtiyaç duyduğuna kanaat getirdiğiniz çocuklarınız için ya da konuyla ilgili uzman hekim görüşü almak için Doç. Dr. Enis Güray’ın kişisel muayenehanesinden hızlı şekilde randevu talep edebilirsiniz.

Tedavi süreçleri ve detaylarına dair bilgilere web sitemizden erişebilir, tedavi fiyatları ve teknik detayları iletişim adreslerimizden bize ulaşarak temin edebilirsiniz.